Διατροφική Αξία

Διατροφική Αξία του φιστικιού

Γιατί να συμπεριλάβουμε τα φιστίκια στη διατροφή μας;

Τα κελυφωτά φιστίκια είναι μια super τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία. Από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς ποιοτικά και γευστικά, καταναλώνοντας μια χούφτα φιστίκια καθημερινά μπορούμε να επωφεληθούμε από τα ευεργετικά τους συστατικά.

Τα κελυφωτά φιστίκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, περισσότερες από κάθε άλλο ξηρό καρπό, βιταμίνη B6, μαγγάνιο και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας. Τα κελυφωτά φιστίκια έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι πλούσια πηγή ινών συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Περιέχουν περισσότερες φυτικές στερόλες από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Οι φυτικές στερόλες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Επίσης είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης E - ζωτικής σημασίας για μαλακό και απαλό δέρμα. Προστατεύουν το σώμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, χάρη σε ένα φυσικό έλαιο που καταπολεμά την ξηρότητα και τις πανάδες.

Τέλος, τα κελυφωτά φιστίκια είναι μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.

Κι όλα αυτά με μόλις 159 θερμίδες ανά μερίδα 28 γραμμαρίων!

Ωμά
Διατροφικός πίνακας
Ψημένα & Αλατισμένα
Διατροφικός πίνακας
Ψημένα με Αλάτι Ιμαλαΐων
Διατροφικός πίνακας
Μ. & Σ. Παυλίνη Ο.Ε.

Βουρνόβα 6, Νέα Σμύρνη,
17121, Αθήνα

Τηλ.: +30 210 3254243

E-mail: info@nutsnnuts.com,
orders@nutsnnuts.com