GT_16_1_star GT_15_1_star GT_15_2_star

Το Κτήμα μας

Nuts 'N Nuts - Το κτήμα μας

Η επιλογή των καρπών γίνεται από κτήματα οικογενειακής καλλιέργειας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. H παράδοση στην καλλιέργεια της φιστικιάς μετράει πάνω από 60 χρόνια, από την εποχή που καλλιεργούσε τα κτήματα ο παππούς μας.

Στην περιοχή του Μαρκοπούλου δραστηριοποιούνται περίπου 50 παραγωγοί και παράγουν πάνω από 120 τόνους φιστίκι ετησίως. Καλλιεργούμε πάνω από 150 δέντρα. Τα κτήματά μας είναι ποτιστικά και καλύπτουν μία έκταση 10 στρεμμάτων.

Σήμερα διατηρούμε συνεργασίες με παραγωγούς στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμαστε συνολικά 1200 δέντρα σε συνολική έκταση 45 στρέμματα.

Προσέχουμε πολύ τις συνθήκες καλλιέργειας και συγκομιδής καθώς και την ποιότητα και την εμφάνιση των καρπών. Μετά από σχολαστική χειροδιαλογή επιλέγουμε μόνο εξαιρετικής ποιότητας φιστίκια, με ανοιχτό άσπρο κέλυφος, με ζωντανό πράσινο χρώμα ψίχα και γλυκιά γεύση. H Ελλάδα είναι μέσα στις 10 χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κελυφωτού φιστικιού παγκοσμίως. Τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, προσφέρουν ιδανικό κλίμα για την ανάπτυξη των ξηρών καρπών, δίνοντας στα προϊόντα μας υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση.

Οι φιστικιές είναι ξεροφυτικά φυτά κατάλληλα για περιοχές που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ξηρασία εδάφους και αέρα. Ευδοκιμούν καλύτερα σε περιοχές με ψυχρούς χειμώνες και μακρά, ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Οι πρώτοι ώριμοι καρποί εμφανίζονται στις αρχές Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα φιστίκια πέφτουν από το δέντρο με ράβδο σε ένα δίχτυ και συλλέγονται για επεξεργασία. Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας είναι η αποφλοίωση όπου αφαιρείται το περικάρπιο (φλοιός) και τα φιστίκια παραμένουν με το κέλυφος. Στη συνέχεια, τα φιστίκια τοποθετούνται σε στεγνωτήριο για 10-12 ώρες στους 60 οC. Ο ζεστός αέρας αφαιρεί την υγρασία χωρίς να μεταβάλλει τη γεύση ή τη θρεπτική αξία των φιστικιών. Τέλος γίνεται η διαλογή για να απομακρυνθούν οι κλειστοί καρποί. Για το ψήσιμο τα φιστίκια μπαίνουν σε νερό με λεμόνι και αλάτι και ψήνονται σε μικρές παρτίδες.